Hieronta

Hieronta/ klassinen hieronta

Hieronta on pehmytkudoskäsittelyä joka auttaa laukaisemaan ongelmia ja kipua aiheuttavaa lihaskireyttä kehossa. Hieronnalla poistamme lihaksiin syntyneitä kiinnikkeitä ja lisäämme aineenvaihduntaa paikallisesti, jolloin lihas pääsee palautumaan alkuperäiseen tilaansa. Hieronnalla voidaan hoitaa tai ennalta ehkäistä tuki -ja liikuntaelin sairauksia, tai sitä voidaan käyttää vaikkapa stressin lievittämiseen ja rentoutumiseen. Hieronta vastaanotollani on asiakaslähtöistä, suunnittelemme yhdessä juuri sinulle sopivan hoidon.

img_8254

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta oikeastaan vain monipuolisemman tekniikkavarastonsa ja urheilijalähtöisen ajattelunsa puolesta, sovellamme tekniikoita myös ei urheilija-hieronnoissa. Urheilijana tai kuntoilijana pyrimme ottamaan hieronnassa huomioon lajisi/liikuntamuotosi sekä harjoittelukauden, niin että hieronta saadaan parhaiten tukemaan harjoittelua ja liikkumista. Pystymme laukaisemaan lihaskireyttä mm. poikittaishieronnalla ja trigger-piste käsittelyllä sekä passiivisilla venytyksillä, ja avaamaan lihaskalvoja kuivahieronnalla ja vipuvarsilla.

Rasitusvammat/ Urheiluvammat/ Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Hoidamme ylirasituksesta johtuvaa vammaasi tai tuki -ja liikuntaelinsairauttasi hierojan keinoin mikäli mahdollista, muussa tapauksessa ohjaamme sinut oikeaan suuntaan eteenpäin.

Apuna hieronnan lisäksi käytetään tarvittaessa:

  • lihaskireys -ja lihastaspainotestejä

  • triggerpiste käsittelyä

  • myofaskia käsittelyä

  • passiivisia -ja jännitys-rentoutus venytystekniikoita kuten MET ja JRV